perjantai 7. marraskuuta 2014

Kuulumisia

Heippa!

Onpa viikko mennyt taas nopeasti - tuntuu, että olisin juuri kirjoittanut tänne. Tässä kuitenkin vähän viimeisimpiä kuulumisia!

Tämä viikko on mennyt aikalailla tutkielmaa tehdessä tai ainakin sen tekemistä yrittäessä. En tiedä mistä moinen lukko, mutta vaikka aihe onkin äärimmäisen kiinnostava (terrorismin vastainen lainsäädäntö, hunajaa korville sanoo maailmanpolitiikkanörtti), niin aloittaminen on tuntunut äärimmäisen vaikealta! Eilen voitti kämppisten kanssa hengailu ja parina päivänä voiton on vienyt kuntosali tai vaan netissä pyöriminen, mutta tänään olen onneksi saanut tutkielmaa jo muutaman sivun väännettyä :) Maksimisivumääräkään ei laajasta aiheesta huolimatta ole kuin 8 sivua, joten eiköhän tästä selvitä! Palautus on ensi tiistaina, ja sen jälkeen pitääkin alkaa heti tehdä seuraavaa tutkielmaa, jonka jälkeen pitää alkaa tehdä seuraavaa, ja sitten seuraavaa, kunnes onkin neljän tentin ja sen jälkeen kotiinlähdön aika ;) Haha, eipähän tule tylsää tässä viimeisten viikkojen aikana! Oon kyllä ehtinyt tekemään myös paljon kaikkea kivaa ja lisää on vielä luvassa (mm. kaksi NHL-matsia, reissu Quebec cityyn ja itsenäisyyspäivän vietto Suomikavereiden kanssa), joten seuraavista kuudesta viikosta tulee paitsi työn-, myös hauskuudentäyteiset (mikä sana... kuin suoraan jostain valmiista onnittelukortista joka ostetaan Citymarketista) :D

Halloween -kakku

Halloween -maskit

Viime perjantaina täällä juhlittiin Halloweenia ja täytyy sanoa että tämä Atlantin toisella puolella oleva manner on kyseisestä juhlasta aivan sekaisin! :D Nykissä näkyi jo kurpitsoja ym. Halloween -härpäkettä ympäriinsä ja täällä melkein joka talon pihalla oli jotain Halloween -koristeita, esim. luurankoja, kurpitsoja, hämähäkinseittiä yms... Keksittiin itse myös maalata naamoihimme iltamenoja varten tuollaiset puolikkaat pääkallot. Ainara (espanjalainen kämppikseni) on harrastanut monta vuotta maalausta ja hän maalasi Tiialle, Hannahille ja itselleen tosi hienot kasvomaalaukset, mutta kyllä tuo mun omatekemäkin menettelee.. Hauskaa oli joka tapauksessa, ja saatiin taas hyvä syy syödä kakkua!

Juliette et Chocolat

Käytiin Halloweenistä seuraavana päivänä tsekkaamassa Juliette et Chocolat, täällä erittäin suosittu suklaakahvila. Tilasin itse juustokakku-brownien ja vaikka ensinäkemältä brownie näytti säälittävältä pikku palaselta, osoittautui sen syöminen lopulta melkein haasteeksi, koska se oli niin täyteläistä ja makeaa! :D Mutta oli kyllä tosi tosi hyvää, suosittelen käymään täällä jos olet käymässä Montréalissa :)

Joku puisto jossa en juuri koskaan käy.... :)

.... eli se ainainen Parc du Mont-Royal :P

Ikävä Unicafeta... Voi quebeciläinen sandwich -kulttuuri.

Täällä oli vielä viime viikonloppuna tosi hyvät kelit, mutta pikkuhiljaa on ruvennut tulemaan koko ajan kylmempää ja harmaampaa... Kai se talvi on sitten tännekin tulossa! Espanjalaiset jo vähän kauhistelevat lunta ja kylmää, mutta mun ainoa toive on, että säät sallii villakangastakilla elämisen eikä tarvitse otsaa (ja raahata Suomeen) uutta toppatakkia! :D Vaikka kanadalaisen Roots -merkin takit onkin aika tosi kivoja.....

Me lähdetään kohta Tiian, Kaisan ja muutaman vaihtarikaverin kanssa leffaan katsomaan quebeciläinen uutuusleffa "Mommy." Saatiin nimittäin ranskan puhekurssilla kotiläksyksi katsoa joku quebeciläinen leffa, ja leffoissa sattuu juuri pyörimään tämä kehuttu uutuusleffa! Saa nähdä miten selvitään quebecin aksentista, ainakin tämä on hyvä compréhension orale, jos ei muuta. :)

Kivaa viikonloppua!
<3 Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti