sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Tutkielmia ja turisteilua

Moi!

Onpas viikko mennyt taas nopeasti. Hirveästi on ollut taas tekemistä opiskelujen saralla, mutta oon kyllä ehtinyt tehdä myös paljon kaikkea kivaa!

Viikko sitten perjantaina oltiin tosiaan siellä leffassa isolla porukalla. Leffa oli tosi hyvä, vaikkakin Québecin aksentti tuotti hieman vaikeuksia varsinkin joidenkin hahmojen kohdalla. Jännää leffassa oli se, että paikat eivät olleet numeroituja (päädyttiin siis melkein eturiviin istumaan, kun ei oltu asiaa tajuttu :D) ja popcorn oli varmaan elämäni kalleinta, melkein 8 dollaria!!! Pitääkin siis yrittää salakuljettaa jotain karkkia taskussa kun mennään reilun viikon päästä katsomaan uusim Hunger Games....


Lauantaina olikin ihan huippupäivä, kun mentiin Tiian kanssa katsomaan NHL-matsia! Habs pelasi Minnesota Wildia vastaan ja vaikka kärsittiinkin pienestä henkisestä ristiriidasta Wildin suomalaispelaajien vuoksi, oli fiilis iham huipussaan kun Canadiens voitti matsin 4-1! Tunnelma areenalla oli ihan mieletön ja onkin kovaa päästä katsomaan änäriä uudestaan alle kuukauden päästä saksalaisen kaverini kanssa.




Viikolla on tultu lisäksi syötyä Poutinea (kaksi kertaa), lounastettua ulkona auringossa (täällä oli ihan mielettömän hyvät kelit vielä alkuviikosta, mutta tänään sunnuntaina tuli ensilumi!) ja istuttua luennoilla ja kirjastossa. Oon jo lähes epätoivoinen siitä miten keksin itselleni Suomessa poutine-korvikkeen, kun sitä ei saa mistään muualta kuin täältä.... Omaan makuuni varsinkin tuo kuvassa oleva ranskankerma & guacamole -yhdistelmä oli ihan napakymppi, pitää ehkä yrittää tehdä itse jotain samantyyppistä Suomessa, muuten en ehkä kestä!





Käytiin eilen kämppisten kesken päiväreissulla läheisessä Trois-Rivièrsissä. Kaupunki oli tosi söpö, ja oli ihanaa kun aurinko paistoi koko päivän :) Käytiin tsekkaamassa paikalliset nähtävyydet, muun muassa entinen vankila, jonka opas puhui sellaista ranskaa etten ole vastaavaa ennen kuullut :D ymmärsin sitä yhtä hyvin kuin jos hän olisi puhunut unkaria, joten pääpointit vankilasta jäivät hieman epäselviksi.... Noh, nyt ainakin Montrealin aksentti tuntuu helpolta ja kotoisalta!

Nyt on edessä opiskeluntäyteinen viikko kun mulla on tällä viikolla yhden esseen, yhden tutkielman ja yhden esitelmän deadline. Viikonlopuksi on kuitenkin tiedossa reissu Québec cityyn, joka toimii hyvänä palkintonta viikon uurastelulle :P 

Kivaa alkavaa vikkoa sinne Suomeen <3
Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti