lauantai 30. elokuuta 2014

Yliopistoelämää.. ja ehkä jotain muutakin

Moi!

Orientaatioviikko on siis saatu päätökseen ja viikko on vienyt aika hyvin mehut allekirjoittaneelta - pitkiä päiviä, paljon kävelyä, ranskaa ja englantia (joista varsinkin ensimmäisen käyttäminen vie vielä aika paljon energiaa)... Viikko on kuitenkin ollut tosi antoisa, ja hauskaa on ollut! Nyt vaan väsyttää ihan vietävästi :)

Joitain ihmetyksen aiheita Montrealin yliopisto ja asioiden hoitaminen siellä on kuitenkin herättänyt. Opiskelijakortin ja bussikortin saavasta 48 tuntia sen jälkeen kun on tehnyt kurssivalinnat, ja vasta opiskelijakortin saatuaan on oikeutettu esimerkiksi opiskelija-alennuksiin ja yliopiston kuntosalin käyttämiseen. Bussikortin pystyi hankkimaan yliopistolla tämän viikon tiistaista torstaihin, eli esimerkiksi minä, joka tein valinnat vasta perjantaina, joudun menemään toiselle puolelle kaupunkia hankkimaan kortin (puhumattakaan siitä, että olen maksanut 30 dollaria bussimatkoista yliopistolle tämän viikon aikana. :P) Myös yliopiston käyttäjätunnusten aktivointi aiheutti pieniä vaikeuksia, sillä aktivointisivu ei toimi Chromella tai Safarilla, vaan se toimii pelkästään Mozillalla ja vaihtelevasti Explorerilla :D Kaikenlaista säätöä on siis ollut asioissa joita on Helsingin yliopistossa pitänyt itsestäänselvyytenä, mutta ei se mitään ;) Uudessa maassa ja yliopistossa kaikki on muutenkin niin jännää, etten ole pieniä turhautumispuuskia lukuunottamatta jaksanut oikeastaan välittää asiasta!

Uusi kaveri odottamassa salillepääsyä!

Aamurutiini tällä viikolla ennen yliopistolle lähtöä - Harry Potter en français!

En halua valittaa kuitenkaan sen enempää, sillä asiat ovat täällä jonkinmoista koti-ikävää (oon nähnyt unta mm. Manskun 24h Alepasta) lukuunottamatta olleet hyvin! Orientaatioviikon loppuosa meni rennosti, keskiviikkona meillä oli vain yksi luento Quebecin historiasta ja väestöstä, jonka jälkeen suuntasimme Tiian kanssa keskustaan, ja torstaina minun ei tarvinnut mennä yliopistolle ollenkaan. Perjantaina kävin tekemässä kurssivalinnat, ja kävi ilmi, että politiikan tutkimuksen vaihtareita onkin vaihtoyliopistossani valtava määrä! Olin päätellyt opintovastaavalta saamani sähköpostin muista vastaanottajista, että minun lisäkseni täällä olisi tänä syksynä vain kaksi muuta vaihtaria politiikan tutkimuksessa. Facebook -stalkkauksen (jota en juuri harrasta) tuloksena kyseiset henkilöt olivat 1. 50 -vuotias ranskalainen, vetyperoksidiblondit hiukset omaava nainen ja 2. henkilö, jolla oli tiikeri profiilikuvanaan (??). Ehdin jo panikoida hetken vaihtosyksyni kuluvan vain sukkia kutoessa ja villieläimistä keskustellessa, mutta perjantaina meitä olikin paikalla noin 50 henkeä ja joukossa oli myös tosi paljon mun ikäisiä tyyppejä! Sähköpostin vastaanottajalista olikin siis ollut (onneksi) hieman harhaanjohtava. Tiikerin henkilöllisyyttä yritän kyllä edelleen ihan vain mielenkiinnosta selvittää.. :D

Sain lopulta kurssit valittua ja tänä syksynä tulee opiskeltua tosi kiinnostavia kursseja; muun muassa politiikan ja talouden välistä suhdetta, kansainvälistä turvallisuutta, Kanadan ja Quebecin ulkopolitiikkaa, sekä kansainvälistä yhteistyötä. Voin kertoa kursseista enemmän syksyn aikana kun itsellenikin aukeaa paremmin mitä ko. kurssit sisältävät, mutta ainakin aiheidensa puolesta kurssit kuulostavat tosi kiinnostavalta ja ihan mun jutulta! :)

Perjantaihupia

Lovely girls - kuvassa kämppisten lisäksi mm. naapureita yläkerrasta!

IHANA TIIA!

Eilen oli Montrealin yliopistojen vaihtareiden yhteisbileet La Mouche -nimisessä baarissa. Oltiin ennen baariin lähtöä meidän luona, ja oli tosi tosi hauskaa! Baarissa oli myös kivaa, ja ilta meni lähinnä tanssiessa täpötäydellä tanssilattialla. Outo juttu oli kyllä se, että baariin tullessa piti mennä turvatarkastuksen läpi (vähän samanlaisen kuin jossain lentokentillä), ja poliisi saapui pariin otteeseen tarkastamaan että baarissa oli kaikki ok. En tiedä onko tää yleistä Montrealin baareissa, mutta vähän kyllä kuumotti katsoa kun poliisit vaan yhtäkkiä marssivat tanssilattian läpi!

Huispausta (ei, en hahmottanut peliä itsekään)

Väsynyt tyyppi!

Tää päivä on mennyt yliopiston puistossa hengaillessa (huispausta!) ja kotona. Väsyttää vietävästi eilisen jäljiltä, etenkin kun team Kaisa ja Tiia vielä päättivät kävellä illan päätteeksi kotiin. Matka ei ollut kovin pitkä ja kertoo kyllä Montrealin turvallisuudesta, että uskalsimme sen ylipäätään tehdä, mutta tänään on kyllä ollut rättipoikkiväsynyt olo pitkästä illasta joka tapauksessa! Onneksi tässä on kaksi siestapäivää vielä jäljellä, sillä huomisen sunnuntain lisäksi maanantai on täällä vielä vapaa, kun täällä vietetään Labour Dayta. Luvassa on varmasti lenkkeilyä, lepäilyä ja lukemista eli toimiva kolmen L:n strategia! Tuohon listaan voisin kyllä lisätä vielä latten, joka tulee varmaan haettua viereisestä Tim Hortonsista kofeiinihampaan kolottaessa.

Toivottavasti Suomessa on kaikki hyvin :) Haleja!

<3 Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti