sunnuntai 24. elokuuta 2014

Weekend vibes


Heippa!

Tämän viikonlopun suunnitelmat muuttuivat hieman alkuperäisistä, kun tajusimme, että kauempana olevia nähtävyyksiä kannattaa mennä katsomaan vasta kun meillä on bussikortit. Bussikortin opiskelija-alennuksella saa vasta kun on tehnyt kurssivalinnat, joten kauempana olevissa nähtävyyksissä käynti siirtyy siis vähintään ensi perjantaille :) Tässä kuitenkin kuvapläjäys viikonlopulta, kyllä sitä kaikenlaista tuli kuitenkin tehtyä!

Place des Arts

Rue Sainte-Catherine (pääshoppailukatu)

Food court-tankkaukset! Tässä japanilaista pikaruokaa <3

When in Canada... Pakollinen Tim Hortons -pit stop!

Drinkeillä Rue Saint-Laurentilla, kuvassa brittikämppis Hannah

Perjantaina onnistuimme jotenkin kuluttamaan 6 tuntia (!) kaupungilla, ja vieläpä samalla kadulla, pääostoskatu rue Sainte-Catherinella. En tiedä miten me oikeasti onnistuimme kuluttamaan niin kauan aikaa yhden kadun varrella, varsinkin kun mukaan tarttui vain adapteri, yhdet kengät (Niket vol. 1!) ja muutamia perusjuttuja, kuten mausteita ja säilytyslaatikko. Aikamoista hortoilua ja palloilua on siis tullut harrastettua! Ilta sujui rauhallisissa merkeissä, kävimme illalla drinkeillä läheisessä baarissa. Perjantaina myös neljäs kämppiksemme, espanjalainen Ainara muutti tänne. Nyt on siis koko kämppä koolla ja ainakin vielä vaikuttaa siltä, että meidän kämpässä on tosi mukavia tyyppejä ja yhteiselo tulee varmasti sujumaan hyvin ;)

Parc du Mont-Royal

Parc du Mont-Royal

Iloinen reippailija!

Montreal

La croix du mont Royal

Lauantaina käytiin Mont Roaylin huipulla kävellen. Näköalapaikan lisäksi Mont Royalilta löytyy la Croix du mont Royal, ristin muotoinen monumentti, joka on ihan mäen huipulla. Risti on aika pieni, mutta näyttää kyllä hienolta rinnettä vasten, kun sitä katsoo esimerkiksi toiselta puolelta kaupunkia! Kävelylenkki kesti melkein 2,5 tuntia, ja koska ilma oli todella lämmin (+25-28 astetta), tuntui lenkki ihan hyvältä urheilusuoritukselta :P Muutenkin näköalat ovat kyllä upeat Mont Royalilta, ja paikka on ehdottomasti yksi suosikeistani Montrealissa!


Espanjalaisen tytön "pikku" olutpullo. Tää tyttö oli vielä joku 150cm pitkä joten aika samoissa mitoissa olivat sekä tyttö että pullo :D (ei oo oikeesti mun pullo äiti)

Lauantai-iltana vietimme aikaa kämpillä ensin kämppisten kesken, ja myöhemmin tänne tulivat myös Ainaran espanjalainen kaveri ja hänen meksikolainen kämppiksensä, sekä Helsingin yliopiston kolmas vaihtari Kaisa! Erittäin kansainvälistä porukkaa siis :D Jatkoimme iltaa Tokyo -nimiselle klubille, joka oli ihan ok, mutta todella miesvoittoinen!! Varsinkin kun useat näistä kaksilahkeisista vielä seisoivat tanssilattian vieressä olevalla korotetulla alustalla, tuli itselle vähän sellainen peura riistametsällä -olo :D Eräs herra mm. tiedusteli minulta olenko Torontosta kun sanoin olevani Suomesta, ja kun sanoin että Suomi on Pohjoismaa ja Euroopassa, vastaus oli "ok, I have no idea where that is." Porukka oli siis kyseisessä baarissa vähintäänkin mielenkiintoista... :D Ja lyhyttä! Suurin osa miehistä oli samanpituisia kuin minä ja naiset reilusti alle vaikka en oo edes mitenkään hirveän pitkä, joten oli ehkä ihan fiksua jättää korkkarit Suomeen. Muuten olisi varmaan samat fiilikset kun Empire state buildingillä Helsingin keskustassa :D

Hotel de Villen (Montrealin kaupungintalon) viereinen suihkulähde

Joku pieni jäätelöfirma kuulemma. 

Vieux-Port selfie

Vieux-Port

Tänään päivä on sujunut suht rauhallisissa merkeissä. Aamulla istuskeltiin terassilla, sen jälkeen skypettelin Suomeen (<3) ja illalla otettiin suunnaksi vanha kaupunki ja Montrealin vanha satama, Vieux-Port. Vanha kaupunki on ihan mieletön, niin kaunis ja kuvauksellinen! Jos tänne tulee vain muutamaksi päiväksi, niin ehdottomia paikkoja vierailla on kyllä Mont Royalin lisäksi juuri tämä vanha kaupunki kapeine katuineen ja upeine vanhoine rakennuksineen.

Huomenna alkaa orientaatioviikko ja sen myötä koko yliopistorumba! Jännittää tosi paljon, mutta oon myös innoissani :) Wish me luck, croise les doigts pour moi!

<3 Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti