tiistai 26. elokuuta 2014

Arki -->

Moi!

Tällä viikolla alkoi tosiaan yliopiston orientaatioviikko ja sitä mukaan ollaan pikkuhiljaa orientoiduttu myös siihen, että kohta pitäisi alkaa taas päivittäin istumaan kirjastossa ja luennoilla! Kuten jo aikasemmin mainitsin, oon luentojen alkamisesta aika innoissani, ja ainoa joka hieman jännittää, on ranskaksi opiskelu. Myös se, millaisia luennot Kanadassa ovat, sekä jännittää ja kiinnostaa paljon! Tiialla alkoi luennot jo tällä viikolla (oikislaiset..) joten jotain osviittaa luennoista olen jo saanut, mutta toisaalta Valtsika ja Oikis ovat sen verran erilaisia tiedekuntia Suomessakin, että mitään liian suuria johtopäätöksiä tuskin kannattaa vielä vetää.. :D

Infopaketti vaihtareille!

Orientaatioviikon ensimmäinen päivä eilen oli täynnä infopläjäyksiä, kampuskierroksia ynnä muuta. 12 tuntisen päivän lopuksi olimme yliopiston läheisessä pubissa "beach partyssa." Nimi on siinä mielessä (tai siis totta puhuen, yhden tutorin kaislamekkoa lukuunottamatta kaikessa mielessä) harhaanjohtava, että beach party oli pubin yläkerrassa, ja sisälsi lähinnä pöydissä istuskelua. Paljon oli kuitenkin porukkaa, ja törmättiin pariin suomalaiseenkiin Tampereen yliopistosta :) Muuten pohjoismaalaisia on näkynyt tosi vähän täällä.

Eilisen päivän hauskin tapaus oli ehkä se, että ensimmäisen infotilaisuuden lopuksi aikaa omistettiin prezille "kuinka selviytyä talvesta Kanadassa." Siis ihan totta! Ensin meille näytettiin kuvia lumesta, ja sen jälkeen tuli ohjeita siitä miten pukeutua talvella. Lopuksi saimme vinkkejä myös siihen, millaisia asioita talvella voi tehdä. Suomalaisena tämä tuotti lähinnä huvittuneisuutta, mutta luentosalin ranska-latinoakselilta kuului kyllä kauhistuneita huokauksia :D Hauskaa tämä oli myös siksi, että täällä on viime päivinä ollut yli +30 astetta lämmintä, eli kylmästä ei ole ollut kyllä tietoakaan!

C'est quelle langue?

Tänään orientaatiopäivä oli eilistä paljon rennompi. Meillä oli luento Quebecin ranskasta, joka oli paitsi todella mielenkiintoinen, myös hieman hämmentävä - täällä on nimittäin todella paljon sanoja, jotka tarkoittavat jotain ihan muuta Ranskan ranskaksi ja toisin päin. Lisäksi Quebecin ranskassa on myös paljon lainauksia englannista. Vaikka kieli on siis sama, se on kehittynyt hyvin omanlaisekseen. Saa nähdä, miten tämä Quebecin aksentti ehtii muhun tarttua ;)

Pullasipsejä. Muina makuina jalopeno mac 'n cheese, tsatsiki ja pekonipoutine. Basic stuff.

Käytiin tänään myös Dollarama -nimisessä kaupassa, jossa lähes kaikki tuotteet maksavat dollarin. Täydellistä! Sieltä tuli ostettua esim. siivoustarvikkeita, lunch boxit yms. Järjestelmälliset suomalaiset Tiia ja Kaisa ovat kehittäneet tänne meidän kämppään siivouslistan jonka mukaan kämppä pitää siivota kahdesti viikossa, joten kämppä ei (toivottavasti) ehdi missään vaiheessa mihinkään Tsernobyl 2.0 -vaiheeseen vaan koti pysyy siistinä ja asuttavana koko tän neljä kuukautta ;)

Ensi postauksessa voisin hieman avautua UdeM:n (vaihtoyliopistoni) yleisten käytäntöjen jäykkyydestä, on nimittäin joissain jutuissa meinannut hieman pinna palaa kun on tottunut siihen että asiat sujuu jouhevasti (lisää tähän paikanmääre Suomi). Nyt kuitenkin väsyttää sen verran, että siirryn X-asentoon sängylle ja laitan jonkun sarjan pyörimään :)

Hyvää yötä (ja ihan pian hyvää huomenta, Suomi) <3
<3 Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti