tiistai 19. elokuuta 2014

Car depuis ton départ j'ai cru mourir de froid


Hello hello!

Suomessa kello on jo yli puolenyön, ja sen kyllä huomaa kropassa - väsyttää ihan älyttömästi! Yritän vielä sinnitellä hereillä seuraavat kuusi tuntia, että pääsen tähän rytmiin, mutta vaikeaa se tulee olemaan ihan varmasti!! :D


Heräsin aamulla jo aika aikaisin, mutta oli ihana ottaa aamu rauhassa, juoda kahvia uudessa keittiössä ja lukea samalla vähän laatukirjallisuutta (heh). Aamupalan jälkeen heitin lenkkikamat niskaan ja suuntasin Mont Royalin puistoon. Mont Royal on mäki (mäki kuulostaa jotenkin tosi alentavalta termiltä, mutta ei sitä oikein voi vuoreksikaan kutsua:D) keskellä Montréalia, ja sen mukaan koko kaupunki on saanut nimensä. Mäen ympärillä on iso puisto, ja lenkkeilymaastot on aivan unelmat! Juoksin lähes huipulle, Chalet de Mont Royal -nimiselle talolle jonka edestä on uskomattomat näkymät koko kaupunkiin. Tänne tuli juostua viimeksi, 3 vuotta sitten Montrealissa vieraillessa, lähes joka päivä, joten oli ihanaa olla takaisin tutussa ympäristössä (jos näin voi sanoa ;). Paluumatkalla tosin eksyin etsiessäni oikotietä ja lenkki venyi 1,5 tuntiseksi, joka oli jet lagistä kärsivälle ihmiselle ehkä turhan suuri harppaus näin matkan jälkeisenä päivänä, mutta selvisin asunnolle asti ja jaksoin vielä muutaman tunnin päästä lähteä brittikämppikseni kanssa kävellen keskustaankin :)

Näkymät Mont Royalin näköalatasanteelta - <3!
Mont Royalin puistoa

Motiivi keskustassa vierailemiselle oli silitysraudan etsiminen, mutta se oli kyllä vaikeaa se! Löydettiin silitysrautoja vain yhdestä paikasta, ja sielläkin halvin oli 60 dollaria, joten the search continues :P Muuten pikavisiitti keskustaan oli kuitenkin kiva, sillä sinne kävelee yllättäen kämpiltä vain parissakymmenessä minuutissa, ja sain mun ranskamoodin jo päälle, kun kyselin kaupassa silitysrautojen perään (ymmärrys oli jopa molemminpuolista, josta olin positiivisesti yllättynyt! :D) Ranska ei muutenkaan ole täällä niin vaikeaa, mitä moni on antanut ymmärtää. Lähinnä olen siis kuullut että Quebecin murre on vaikeasti ymmärrettävää, mutta itsestäni on sen sijaan tuntunut, että ymmärrän tätä ranskaa jopa paremmin kuin ranskalaisten ranskaa! :D Ehkä syynä on tottumaton ranskakorvani, tai sitten viime kuukausien intensiivinen Harry Pottereiden lukeminen ranskaksi (kyllä, välillä myös ääneen) on tuottanut tulosta! :D Niin tai näin, la panique française on ainakin jokseenkin hellittänyt!

Kotikatu!
iPad -selfie aka väsynyt jet lag -tyttö!



Löysin muuten jo ainakin yhden potentiaalisen lähikaupan itselleni, josta edellisessä postauksessa tuskailin. Otetaan se kohta Hannahin kanssa suunnaksi, ja se onkin tän illan ainoa to do -juttu. Muuten ajattelin vain lukea ja lepäillä, esim. tässä meidän söpöllä terassilla! Yllä myös muita random otoksia meidän kämpästä ja mun huoneesta, nyt kun sain tavaratkin purettua. :)

<3 Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti