keskiviikko 3. joulukuuta 2014

Time flies when you're having fun... Or a lot of deadlines

Hello!

En oo hetkeen kirjottanu mun "arki"terveisiä täältä, joten ajattelin sen tehdä, vaikka mitään sen kummempaa ei oo tapahtunutkaan Quebecin reissun jälkeen (tai sitä ennen, en tainnut hirveästi sitä ennenkään laittaa mun arkikuulumisia tänne?). Aika se vaan juoksee, tuntuu ettei siitä olis kauan kun oli lokakuun puoliväli ja lähdettiin New Yorkiin, ja nyt on yhtäkkiä joulukuun alku, ja pian pitää alkaa valmistautua lopputentteihin ja lähtöön (!!).

Viimeiset pari päivää on menny tutkielmia tekiessä - mulla oli tällä viikolla maanantaina yksi palautus, ja huomenna torstaina pitäis palauttaa toinen tutkielma, ja perjantaina taas kotikoe (joka on vähän kuin pieni tutkielma nimestä huolimatta). :) Mulle ominaiseen superstressaamiseen en oo kyllä täällä sortunut, vaan vaikka kiire on ollut kova, oon ollut ihan hyvässä flow-tilassa. Kaikki hommat on tullut tehtyä, vaikka välillä facebook ja whatsapp ja skype ja youtubevideot loikkivista vauvavuohista onkin vienyt voiton mun keskittymiseltä :D

Vikan ranskankurssin herkut.. Oli pienet sokeriöverit näiden jälkeen!
Näyttää lähinnä kaaokselta, mutta tässä valmistuu superhyvää pyttipannua ja lohikeittoa :))


Viime viikolla tehtiin tosiaan mustikkapiirakkaa meidän ranskankurssille, ja sen lisäksi kokkailtiin keskiviikkona suomiruokaa kämppiksille. Hannah ei syö kalaa ja Tiia taas ei syö lihaa, joten päädyttiin tekemään pyttipannua ja lohikeittoa, kaikille jotain. Hyvin näytti maistuvan :) Molemmat ruoat oli kyllä tosi helppoja tehdä joten pitää alkaa kokkailla niitä Suomessakin. Oltiin keskiviikkona myös vähän shoppailemassa, just ennen Black friday:ta ja siitä alkavia alennushulinoita, mutta ihan hyviä alennuksia tuntui olevan jo silloin keskiviikkona! Sain mm. superlämpimän, 33% alpakan karvaa (:D) sisältävän neuleen puoleen hintaan, jolloin sen hinnaksi jäi n. 25 euroa :) Superlämmin neule onkin tullut nyt tarpeeseen, kun täällä on ilmat alkanut kunnolla kylmenemään!

Montrealin Notre Dame
Vieux-Port
Ainara turisteilee :)

Viime viikonloppu oli rauhallinen mutta tosi kiva. Käytiin perjantaina kahvilla kavereiden kanssa, ja lauantaina meno jatkui samanlaisena, kun käytiin ilta-teellä ja kävelemässä Montrealin vanhassakaupungissa. Vaikka oli lauantai, oli paikka ihan autio! Saattoi tosin johtua myös hyytävästä tuulesta. Sormien ja varpaiden jäädyttämisen jälkeen käytiin hakemassa kaupasta vähän leffaevästä ja tultiin Susannan, Julion, Tiian ja Ainaran kanssa meille katsomaan leffaa. Sunnuntai-iltana taas mentiin pänttäämisen jälkeen Ainaran ja Tiian kanssa vetämään kunnon treenit salille. Viikonloppu oli kaiken kaikkiaan ihanan rentouttava, vaikka aikaa tuli vietettyä myös kirjastossa ihan kiitettävästi :P

Tällä viikolla tuli myös syötyä ekaa kertaa kanadalaista kouluruokaa (hehe!). Näyttää kyllä verisuonitukokselta lautasella..

Kurssit vetelee täällä viimeisiään, ja vähän on tullut haikea mieli kun on lähtenyt vikoilta luennoilta kotiin. On melkeen tehnyt mieli mennä halaamaan mun proffia hahaha :D Nää kurssit on antanut mulle ihan hirveästi, enkä puhu nyt työmäärällisesti, vaan henkisesti. Jos viikon sisään pitää kirjoittaa 30 sivua erinäisistä aiheista ja ainoa mikä vähän hajottaa on kiire eikä aiheet, voin todeta olevani oikealla alalla. Oon oppinut tosi paljon konkreettisesta, ajankohtaisesta maailmanpolitiikasta ja vaikka Helsingin yliopiston painottamat teoreettiset speksit on myös tärkeitä, tuntuu näiden konkreettisempien maailmanpolitiikan kysymysten opiskelu tosi mielekkäältä vaihtelulta. Jotain kosketuspintaan maailmaan jossa eletään, so to say :) 

Mitähän muuta... Viikonloppuna juhlitaan itsenäisyyspäivää suomikavereiden knssa, ja luvassa on ainakin dinneriä, Fazerin sinistä ja glögiä :P Mulla on pieni tauko tutkielmien palautusten jälkeen ennen tenttejä, joten aion viettää kunnon Montreal -aikaa, ennen kuin realiteetit (ja pian myös Suomi!) kutsuvat. :)

<3 Kaisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti