sunnuntai 7. joulukuuta 2014

Le week-end

Moi! 

Viikonloppu alkaa täällä vetelemään viimeisiään :) Kaiken kaikkiaan taas tosi kiva viikonloppu takana! Perjantaina oltiin katsomassa vihdoin uusin Hunger Games Ainaran ja Susannan kanssa. Meidän piti mennä leffaan keskustaan, mutta aikatauluongelmien takia alettiin etsimään muita vaihtoehtoja, ja löydettiin Cote-des-neigesiltä leffateatteri, jossa Hunger Gamesia meni tosi usein, ja leffalippu maksoi vaan 7 dollaria (4,5 euroa!!!). Vähän eri hintaluokka kun keskustassa, jossa kaverini maksoivat samasta leffasta 16 dollaria :D Leffateatteri oli vielä ihan typötyhjänä vaikka se oli tosi iso ja ihan hieno, joten en tiedä oliko se sitten suht kaukainen sijainti vai mikä, minkä vuoksi moni muu ei ollut sinne eksynyt... Kyseessä on kuitenkin Cinestarz -niminen teatteri, joka näyttää leffoja englanniksi (täällä monet paikat näyttävät elokuvia vain ranskaksi). Kannattaa käydä siis siellä tsekkaamassa joku uutuusfilmi, jos on käymässä Montréalissa! :) Alakerrassa olevasta Walmartista voi myös salakuljettaa omat eväät teatteriin mukaan :P

Täällä on ihan talvi <3
Street art @ le Plateau
Iloinen tyyppi kylmästä huolimatta!
Snoukka"rinne"

Itsenäisyyspäivä sujui täällä eilen tosi kivasti :) Skypetin Suomeen ja kävin pienellä kävely/juoksulenkillä, ja sitten lähdettiin keskustaan katsomaan lumilautailua :P Kyseessä oli lumilautailukisat johon sai ilmeisesti vapaasti osallistua (?), ja oli kyllä hauska katsoa kaikenikäisiä lautailijoita temppuilemassa rinteessä :P Suomalaiset eivät myöskään kansallisuudelleen uskollisina  kieltäytyneet ilmaisesta kahvista jota paikalla tarjottiin, nam nam! 

Suomi-illallinen! Aika kesäruokaa jos glögiä ja pipareita ei lasketa :P
Niiiiiiin hyvää <3

Mentiin tekemään itsenäisyyspäivän "illallista" (kuulostaa tosi juhlalliselta;) Kaisan luokse Berri-Uqamiin, ja ai että lohkoperunat, lohi, tillikermaviili -kastike ja fetasalaatti maistui hyvältä.. tuli ihan kesä-Suomi mieleen:) Samalla laitettiin Linnanjuhlat pyörimään, koska eihän itsenäisyyspäivää ilman Linnanjuhlia vietetä ;P Onneksi ne pystyi katsomaan myöhässä Areenasta näin ulkomaillakin!

Suomitiimi edustaa!
Kaisan kotona ei ollut telkkaria, hence the screen!

Syömisen jälkeen vedettiin Fazerin sininen/turkinpippuri/pipari -yliannostukset ja katsottiin Linnanjuhlat loppuun. Kaisan ranskalainen kämppis piti meitä varmaan ihan hulluna kun tapitettiin monta tuntia kätteleviä ihmisiä ja puhua palpatettiin ihan innoissamme, mutta ei se mitään ;) Oli tosi tosi hauskaa, ja jatkettiin iltaa vielä yhteen baariin, jossa oli aiemmin päivällä olleen lumilautailutapahtuman jatkot. :)

La Panthère Verte

Tämä päivä on mennyt vähän väsyneissä merkeissä, olen siivonnut mun huonetta/hoitanut muita lähtöön liittyviä asioita, ja muuten vain katsonut sarjoja ja ottanut rennosti:) Illalla käytiin tosin saksalaisen kaverini Ann-Christinin kanssa syömässä tässä mun lähellä olevassa La Panthère Verte -ravintolassa, joka on siis jo ruokapostauksessa mainitsemani vegaanirafla :) Ann-Christin on itse kasvissyöjä ja oli paikasta ihan innoissaan! Oli kyllä kiva käydä siellä itsekin vielä kerran, kun en tiedä ehdinkö sinne enää ennen lähtöä, kun on vielä niin monta paikkaa missä käydä :) Kaikki alkaa täällä jo pikkuhiljaa kauhistella lähtöä, ja Ann-Christinkin, joka on täällä vuoden, kauhisteli miten selviää "kaisattomasta keväästä." Ollaan nimittäin oltu luennoilla ihan erottamaton parivaljakko! Onneksi oon jo aloittanut operaation nimeltä "houkuttele kaverit kesä-Helsinkiin", toivottavasti saan siis paljon vieraita ensi kesänä ;)

Huomenna olisi suunnitelmissa käydä ostamassa joululahjoja sekä Suomeen, että kämppikselle x - meillä on nimittäin täällä "secret Santa" kämppisten kesken, jossa jokainen kämppis ostaa yhdelle lahjan. Lahjanostaja paljastuu vasta lahjoja vaihdettaessa! Kivaa :)

<3 Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti