lauantai 18. lokakuuta 2014

Week 8

Moi!

Viikosta on melkein selvitty, ja huh huh että on ollut rankka viikko! Mulla oli siis tiistaina kaksi tenttiä, torstaiksi piti palauttaa muutaman sivun essee ja perjantaina oli vielä yksi tentti. Niin erilaista kun Helsingin yliopistossa! Siellä on jotenkin tottunut siihen että on vaan lauantaitedareita, tai sitten max. 2 tenttiä suht samoihin aikoihin periodin lopussa. Kaksi tenttiä putkeen (toinen oli 13-16, toinen 16-19) tuntui siis tiistaina melkein urheilusuoritukselta. Vastaaminen ranskaksi sujui ihan hyvin, ja olin saanut proffilta luvan käyttää sanakirjaa vastatessani, mistä oli paljon apua. Tiistain tentit olivat ainakin omasta mielestäni hyvin haastavia, mutta täällä kuulemma käytäntönä on tehdä vaikeita tenttejä ja arvostella ne sitten vähän löysemmin. Tentit koostuivat (en tiedä kiinnostaako ketään, mutta kerron kuitenkin!? :D) useasta osiosta, ja niissä oli muun muassa sanaselitystä, monivalintaa ja essee (tai kaksi). Aikaa tehdä tentti oli tosiaan se kolme tuntia, ja itselleni se riitti ihan hyvin :) 

Perjantain tentti oli puolestaan tosi helppo. Alue tosin käsitti kaikki maailmanpolitiikan perusteoriat ja keskeiset organisaatiot, joten voi olla, että aihe oli mulle vaan ennestään niin tuttu että koe tuntui myös helpolta. Tähän tenttiin olin pyytänyt luvan vastata englanniksi, ja voi että miten helpolta se tuntui ranskan jälkeen! Ihan kun olisi äidinkieltään kirjoittanut. Kurssin proffa on myös ottanut mut ja Tiian (joka tekee kyseisen kurssin kokoisen syrjähypyn Oikiksesta maailmanpolitiikan tutkimukseen) siipiensä suojaan ja tuli perjantaina heti tentin alettua kysymään meiltä erikseen, onko meillä jotain mitä emme ymmärrä kysymyksistä (kysymykset olivat siis ranskaksi, vaikka saimme vastata englanniksi). Tosi symppis proffa siis kyseessä, yksi suosikeistani täällä :)

Synttärityttö ja kakku!

Brittikämppiksen tekemä kakku - voin kertoa että se maistui vielä paremmalta kuin miltä se näyttää!

Habs vs. Boston Bruins -peliä katsomassa viereisessä baarissa

Synttärilahjakurpitsa

Kuten kuvista huomaa, viikkoon mahtui myös allekirjoittaneen synttärit! Synttärit oli torstaina, pahimman tenttistressin jo onneksi helpotettua. Aamulla ihanat kämppikset tulivat herättämään mut ylläolevan kakun kanssa, jonka Hannah oli leiponut. Muuten päivä meni arkisesti, vaikkakin sain synttäreiden varjolla painostettua kaverini kanssani katsomaan Montréal Canadiensin ensimmäistä kotipeliä viereiseen baariin. Kaisa antoi mulle lahjaksi kurpitsan, ehkä kekseliäin ja yllättävin lahja tähän mennessä, jonka olen saanut! :D Pitääkin kaivertaa Tim (kyllä, hänet on jo nimetty) uuteen uskoon Halloweeniksi, joka on parin viikon päästä! Jos kurpitsat säilyvät niin kauan..? Pitääkin ehkä varmuuden vuoksi laittaa Tim pakastimeen New Yorkin ajaksi.

Roommates!

Hannah & Maia

Eilen juhlimme vähän mun ja meksikolaisen vaihtarikaverimme Julion synttäreitä, koska hänen synttärinsä ovat kaksi päivää mun synttäreiden jälkeen! Oli tosi hauskaa, vaikka illan huippuhetki taisikin kaikkien mielestä olla se, kun menimme clubin jälkeen pizzalle ja poutinelle suosikki(pizzakebab)paikkaamme. Kyseisestä paikasta saa mm. pizzaslicen ja poutinen yhteensä 6 eurolla, ja se on vielä niiiiiiin hyväää!

Huomenna on siis lähtö New Yorkiin. En tiedä miten ehdin sieltä päivittää blogia, mutta teen sen viimeistään ensi sunnuntaina, kun palataan takaisin Montréaliin. :)

<3 Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti