maanantai 27. lokakuuta 2014

NYC

Moi!



Brooklyn Bridge


Nycistä kotiuduttiin eilen ja eilinen meni aika väsyneissä merkeissä. Netti ja etenkin Skype eivät oikein suostuneet yhteistyöhön, joten jos joku on eilen nähnyt avenue Mont-Royalilla tuohtuneen suomeksi manaavan vaaleaverikön kannettava kainalossa matkalla Tim Hortonsiin, se olen varmasti ollut minä :D Meillä on netti takkuillut täällä nyt oikein urakalla, mikä häiritsee paitsi yhteydenpitoa Suomeen, myös koulutehtävien tekemistä. Toivottavasti se saadaan pian fiksattua, eikä mun tarvitse enää ikinä skypettää täydessä Tim Hortonsissa samalla kun joku viereisessä pöydässä huutaa espanjaksi suoraan mun korvaan... :D

Times Square
:)
9/11 muistomerkki
9/11 Memorial -museosta

Mutta, New York! Olen käynyt Nycissä kerran aikaisemmin, vuonna 2008, joten näin kuusi vuotta edellisen matkan jälkeen oli hyvä käydä terävöittämässä muistia siitä, millainen kaupunki onkaan kyseessä ;) Matkustimme Nyciin Montrealista bussilla, ja bussimatka kesti noin 8 tuntia. Yön yli matkustaminen on suhteellisen rankkaa, mikä tuli huomattua jo Bostonin reissun kohdalla, mutta kuitenkin mielestäni järkevin tapa matkustaa varsinkin opiskelijabudjetilla, kun ei tarvitse maksaa ns. "ylimääräisistä" öistä kohdekaupungissa eikä tarvitse käyttää päiväsaikaa matkustamiseen. Liput Montrealista Nyciin olivat 130 dollaria eli noin 90 euroa, eli eivät todellakaan pahan hintaisetkaan! Rajatarkastukset menivät myös yllättävän nopeasti, eikä esimerkiksi viikolla tapahtuneet ampumiset Ottawassa näyttäneet kiristäneen kontrollia Kanadan suuntaan.

Olimme New Yorkissa kuusi päivää, ja yövyttiin Long Islandilta löytyneessä airbnb -kämpässä, jonne kesti Times Squarelta noin 20-25 minuuttia. Paikka oli vähän erikoinen (kämpässä asui sellanen tosi tosi tosi stereotyyppinen jenkki-hippinainen :D), mutta tosi edullinen ja kämpän vuokraaja oli tosi avulias ja ystävällinen.



Niin uskomaton kaupunki <3

Chicago @Broadway

American Museum of Natural History


MoMA
Jos ootte Jenkeissä ja kaupungissa jossa on Chipotle, käykää siellä!!! Ihan mielettömän hyvää meksikolaista pikaruokaa :)

Mitä sitten teimme New Yorkissa? Tosi paljon tuli käytyä nähtävyyksissä, syötyä ja vähän myös shoppailtua. Matka kuoriutui oikeaksi kulttuurimatkaksi, kun kävimme katsomassa ensin stand up:ia ja seuraavana iltana Chicagon Broadwaylla. Tykkäsin molemmista, ja etenkin jälkimmäisestä, ihan hirveästi! Myös museoissa tuli käytyä, ja Nycin lähteville vinkiksi että MoMA (modernin taiteen museo) on ilmainen perjantaisin klo 16-20 :) Myös 9/11 muistomerkki ja museo olivat vaikuttavia, vaikka pistivätkin miettimään aika paljon mihin maailma on mennyt ko. iskujen ja siitä seuranneiden toimien jälkeen... Paikka oli kuitenkin todella informatiivinen ja kattava, ja siellä vierähtikin ensimmäinen ilta lähes kokonaan :) Brooklyn vei myös täysin sydämeni, ja todettiinkin Hannahin ja Tiian kanssa siinä olevan jotain Montrealmaista, saattoi siis johtua siitä ;)

Brooklyn

Central Park

Halloween näkyi New Yorkin katukuvassa
'
Wall Street super selfie!

Nyt pitäisi taas jotenkin päästä takaisin opiskelumoodiin, kun huomenna alkaa toinen osa tästä lukukaudesta! Pienen motivaatioruiskeen sain onneksi siitä, että tenttiviikon viimeisesen tentin tulokset julkaistiin lomaviikon aikana ja sain tentistä täydet pisteet. Siis täydet!! Siitä on hyvä aloittaa loppulukukausi täällä Montrealissa :)


<3 Kaisa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti