tiistai 16. syyskuuta 2014

Tiistaiterveiset

Moi!

Tässä vähän viime päivien kuulumisia :) Oltiin siis viime viikonloppuna Bostonissa suomalaisella tyttöporukalla, ja oli tosi kiva reissu! Univelka tosin painoi koko viikonlopun päälle, sillä matkustimme kaupunkiin bussilla perjantain ja lauantain välisenä yönä ja palasimme takaisin sunnuntain ja maanantain välisenä yönä. Alle 500 kilometrin matkassa meni molempiin suuntiin melkein 9 tuntia, kun bussit pysähtelivät useampaan otteeseen ja aikaa meni jonkin verran myös molempien valtioiden rajalaitoksilla. Alkuviikko on siis ollut hieman uninen, mutta kyllä reissu oli sen arvoinen! :)

Quebecin ylpeys, Poutine. Ranskalaisia, ruskeaa kastiketta ja juustoa - jos jollain selviää edellispäivän riennoista, niin tällä!

Université de Montrealin lukukauden avajaiskonsertti


Pidettiin kämppisten ja yläkerran naapureiden kanssa pannaripäivä!

Jean-Talonin markkinat

Kuten kuvista näkee, elämä täällä on ollut aika ruokatäyteistä ;) Kävimme viime viikolla mm. Jean-Talonin markkinoilla, josta saa halvalla kaikkia kasviksia ja hedelmiä toukokuusta syys-lokakuuhun saakka. Kävimme myös syömässä poutinet läheisessä La Banquise -nimisessä ravintolassa, joka oli ilmeisesti joku supersuosittu paikka, koska jonoa sisään oli koko ajan ja kaikki pöydät olivat ihan täynnä! Itse poutine oli ihan hyvää, vaikkakin aika tujua tavaraa! Kunnianhimoiset tilaavat annoksensa grandena, ja vielä jollakin lisukkeilla, esim. lihalla tai quacamolella ja crème fraîchella. Torstaina järjestettiin yliopiston lukukaudenavajaiskonsertti, jossa piipahdimme nopeasti. Konsertti järjestettiin yliopiston sisäpihalla, ja esiintymässä oli paikallisia artisteja. Ihan hauska kokemus, vaikka mukanalaulaminen tai -heiluminen olikin vähän rajoittunutta tuntemattomien kappaleiden takia! :D

Boston!

Cheesecake factory

Asunto Bostonista löytyi AirBnB:n kautta

Ihana ilma yllätti - Montréalissa on nimittäin ollut jo kylmää ja harmaata!


Ensimmäiset löydöt tehtiin mistäs muualtakaan kuin Victoria's Secretiltä jota Montréalista ei vielä löydy, haha :D

Kotikatu in Boston

Kaisa!

Kaisat hatuissa!

Massachusetts State House

Ihana Boston :)

Bostonissa meillä oli siis käytettävänä kaksi päivää, ja täytyy heti aluksi sanoa, että jos suunnittelet kaupungissa vierailemista esimerkiksi Kanadasta käsin, varaa aikaa ainakin kolme päivää ellei enemmän! Meidän reissu sisälsi aikamoista juoksua paikasta toiseen, koska aika oli niin rajattu. Saatiin kuitenkin tehtyä ostoksia, syötyä hyvin, käveltyä ympäri kaupunkia ja käytyä Harvardin kampusalueella drinkeillä, joten loppuen lopuksi reissu oli tosi onnistunut! Päätimme reissun Duck Tours -nimisen firman turistiajelulle, joka osoittautui tosi hauskaksi kokemukseksi. Suosittelen lämpimästi menemään kierrokselle jos olet Bostonissa, turisti"bussi" nimittäin muuttuu yhdessä välissä laivaksi, jolloin tourille osallistuvat pääsevät Bostonin edustalle katsomaan kaunista kaupunkia mereltä käsin. En oo ikinä ollut millään turistiajeluilla, ja nyt nousi rima samantien aika korkealle - kierroksenpitäjä oli nimittäin todella hauska tyyppi ja kaupunkia näki ihan eri tavalla bussi+laiva -yhdistelmällä. Matkaseurana mulla oli kolme ihanaa suomalaistyttöä, kaksi Helsingin yliopistosta (Kaisa ja Tiia) ja yksi Tampereen yliopistosta (Susanna), jotka kaikki ovat siis Université de Montréalissa tämän syksyn vaihdossa. Bostonissa nyt kaksi kertaa käyneenä en voi muuta kuin suositella kaupunkia, se vie sydämen mennessään! :)

Huomenna suunnataan heti aamusta hoitamaan sairasvakuutukset kuntoon. Onneksi Suomella ja Quebecillä on sopimus sairasvakuutuksista, ja meidän ei tarvitse maksaa 330 dollarin vakuutusta, vaan voimme Kelan todistuksella hakea paikallisen Medicare -kortin maksutta. Tämä tosin vaatii paljon jonottelua ja pientä paperisotaa, joten otamme paikan suunnaksi heti aamusta. Herätyskello herättää siis pitkästä aikaa jo 5.30 - tässähän tulee melkein Esport -aamut mieleen ;)

<3 Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti