perjantai 5. syyskuuta 2014

np. Laleh - Colors

Moi!

Pientä tilanneraporttia tästä viikosta (jota ainakin äiti Skypessä kaipaili tänne blogiin :D). Viikko on tosin jatkunut aika samoissa merkeissä kuin viime postauksessa; oon nimittäin edelleen aika kipeä, ja pieni lämpö, flunssainen olo ja päänsärky ovat olleet viikon teemoja. Turhauttavaa! Samalla kun en tiennyt kurssieni protokollista mitään, raahauduin kolmena päivänä kipeänä yliopistolle jotta varmasti saisin säilyttää paikkani kursseilla eikä mitään sanktioita tulisi. No, kurssit osoittautuivat flunssan vuoksi lukossa olevien korvien aiheuttamista kuulovaikeuksista huolimatta erittäin mielenkiintoisiksi, ja en malta odottaa, että pääsen perehtymään niihin lisää! Etenkin Kanadan ja Quebecin ulkopolitiikan kurssi ja kansainvälisen turvallisuuden kurssi innostavat tosi paljon, eivätkä poliittisen talouden ja kansainvälisten organisaatioiden kurssit jää kauas kakkosiksi!

Ei näkynyt Yle Areenalta lentopallo, ei koris. Buu! :(

Lunch

Yhdellä kurssilla käytettiin tällaisia kaukosäätimiä, joiden avulla luennoitsija kysyi meidän mielipiteitä ajankohtaisiin asioihin. Superhauskaa! :)

Täällä kurssin arvosana jakautuu moneen eri osaan, ja yleinen suoritustapa ainakin politiikan tutkimuksen kursseilla on välikoe + tutkielma + loppukoe. Arvosana on lopulta näiden kaikkien summa, joten yhdellä suorituksella ei ole yhtä paljon merkitystä. Vaikuttaa ainakin omasta mielestäni hyvältä ratkaisulta, varsinkin, kun väli- ja loppukokeet sijoittuvat kaikilla kursseilla samaan syssyyn. Näin ei haittaa, vaikka samana päivänä olevista kokeista toinen menisi vähän heikommin, panostaa sitten vaan esseeseen/loppukokeeseen paremmin :) Täällä ei myöskään ole kirjoja (?) kokeisiin, mikä on tosi outoa! Lähinnä kokeisiin valmistaudutaan lukemalla muistiinpanot ja opettajan suosittelemat artikkelit. Vähän eri meininki, kun Helsingissä, jossa joka kuun toinen lauantai möngitään 4 tenttikirjaa omaksuneena Porthaniaan ja kirjoitetaan käsi kankeaksi neljässä tunnissa. Puolensa toki siinäkin, kun ei tarvitse käydä luennoilla. Mutta tää vaihtelu on ihan kivaa :)

Tämä sushiannos maksoi täällä 7 euroa. Ja tää on ihan tuoretta. Yes, you heard me right.

Koulun vieressä tällainen pikkukirkko kuin Oratoire Saint-Joseph du Mont-Royal!

Mun vaihtoelämä on ollut tällä viikolla varsin villiä, oon syöny suklaata, lukenut kirjoja, katsonut sarjoja ja hengannut mun kämppisten kanssa siinä määrin, kun se on ollut tartuntavaaran rajoissa mahdollista (oon ollu karanteenissa espanjalaisten poskipusutervehdyksiltä :D). Täällä on kyllä aika moni vaihtarikaveri ollut myös kipeänä, joten en ole onneksi ollut ainoa buzzkill joka on päivä toisensa jälkeen jäänyt kotiin. Ja kyllä mäkin toivottavasti pian pääsen mukaan (edes kunnon kävelylle!), kunhan oon vaan saanut parannettua itseni ensin :)

Kuvituksena nyt otoksia tältä viikolta ja etenkin sitä ruokaa (kuulen päässäni äidin ja mummun kysymyksen tammikuussa: "no millaista ruokaa sä siellä oikein söit?"). Ruoka ansaitsee varmasti oman postauksensa ellei useamman, mutta tässä hieman osviittaa. Ollaan huomattu Tiian kanssa, että meillä on päässyt pieni ruokanationalismi valloilleen täällä (nevermind the sushi). Ruisleivän surkukanadaversio, kala, kurkku, ja raejuusto ovat usein löytäneet tiensä lautaselleni. Toimii! Ja kala on Suomeen verrattuna tosi halpaa, muut lihat aika samanhintaisia.

Mutta eipä tässä enempää tällä kertaa. Jatkan itseni parantelua ja palaan asiaan sitten kun mulla on jotain jännempää kerrottavaa :P Bisous!

<3 Kaisa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti